@Dalarna

Hej! Förlåt för att jag inte uppdaterat på 2 dagar nu... Men har haft fullt upp med att packa dagen innan vi åkte upp hit, och nu när jag är här uppe så hinner jag inte med. Ska försöka blogga minst ett inlägg per dag, som då kommer upp på kvällen. För då kan jag berätta vad jag har gjort under dagen, för händer alltid massvis med skoj när man är här upp tycker jag ;)
 
Än så länge idag har vi gått på promenad med Isa (deras shettis), mockat, gått på promenad med Moas kanin och staplat ved. När vi var ute med lilla Isa var hon så söt, för vi gick förbi två andra hästar och en av dom är också en svart shettis. För hon gnäggade och skulle stå och stirra på honom, hihi! :)
Vi ska snart ut och cykla tror jag men får se om hon & jag orkar, men det tror jag nog. Och senare ikväll ska vi antagligen borsta lite på hästarna för dom fäller sin vinterpäls nu och herregud vad mycket päls det är. Så antingen gör vi det idag kväll eller imorgonkväll det får vi se.
 
 

Mobil inlägg

Hej! Förlåt ör ded åliga uppdateingen men var tvungen att plugga efter skolan. Fast innan jag kom hem var jag med Julia. Fast vi gjorde inte så mycket men var ändå roligt!

När jag kom hem satte jag mig direkt och började plugga. Vi har läxförhör imorgon på lite saker, och sen har jag börjat plugga till ett prov som vi ska ha efter praon. För kommer glömma bort allt efter lovet + praon, smart tjej här haha!

Ska kolla på tv nu, så vi hörs imorgon!


Förkyld tjej här....

Guuud, jag har nysit minst 6 gånger på en timme...:( Jag åkte på en riktig förkylning här..och kan inte andas genom näsan. Okej nog om "förkylnings pratet", men nu har jag precis kollat klart på Lejonkungen & Lejonkungen 2. Var jätte länge sen jag kollade på dom, och fick för mig att kolla på dom så japp, nu är det klart haha! ;)
 
Efter skolan satt jag, Frida, Diana och Julia kvar i skolan i ungefär 40 minuter och pratade. Det slutade med att Frida & Diana gick hem, så då var jag och Julia ute och hade lite skoj. Nej men vi hade väl kul, vi gick runt lite och pratade. När jag kom hem åt jag middag och skulle börja plugga men det gick inte så bra... Får ta hand om det imorgon istället för är för trött nu.
 
Ska bädda ned mig under täcket nu och kolla på tv tänkte jag om min tv vill funka vill säga... Men det får vi se, hörs imorgon! 
 

Jag ska...

.... gå ut på promenad med lilla Isadora minst tre gånger när jag är i Dalarna har jag bestämt. Jag & min kusin, Moa gick på promenad med henne en gång på sprotlovet. Men den här gången när jag kommer upp ska jag gå ut med henne mer, för hon blev så glad att göra något annorlundare än att bara gå ut i hagen varje dag. Vilket jag förstår, tror jag också skulle tycka det var tråkigt om samma sak hände varje dag i mitt liv. 
 
Man ser hur glad hon ser ut när jag & Moa var ute på promenad med henne! :)

Allmänt

Skolan: Är väldigt glad för vi hade utvecklingssamtal förra veckan och jag hade höjt mig i alla ämnen, och blir så grymt glad över det för jag pluggar väldigt mycket och lägger ned ganska mycket tid åt skolan så blir glad att det ger resultat. Fast just nu ligger jag lite efter i allt eftersom jag har varit sjuk, men kommer ta ikapp det i veckan hoppas jag. Enda jobbiga är att skolan tar ganska mycket tid, så ska försöka lägga upp att jag pluggar en hel eftermiddag så jag får en hel dag fri från läxor. Iställer för att plugga en timme varje dag. ;)
 
Ridningen: Jag känner att jag gör framsteg inom ridningen. Men jag MÅSTE träna på mitt tålamod, märkte det speciellt när jag red i fredags på Hampus. Jag lär mig saker om hästarna för varje gång, och jag får nästan alltid resultat och blir så glad då för då vet jag att jag gör rätt. Men jag hoppas på att få Hampus nu ett tag för han är min nya lilla favvo att rida nu. Det var så roligt att rida någon annan, tyvärr brukar han inte gå på våra lektioner.. men man kan alltid hoppas!
 
Påsklov & Prao: Ska bli skönt och roligt att få påsklov på torsdag. Dock tyckte jag det känns som att vi nyss hade sportlov, men det är bara bra att tiden går snabbt nu. För längtar till så många saker, haha! Jag ska åka upp till Dalarna på påsklovet och vara där och njuta av livet. När jag kommer hem från påsklovet börjar praoen för mig, då jag & Jossan ska praoa i stallet! Ni har ingen aning om hur taggad jag är för det. Ska bli så jävla roligt att vara i stallet varje dag i två veckor :)
 

Godmorgon människor!

God morgon alla bloggläsare! Hoppas ni mår bra, själv mår jag toppen! Känner mig jätte pigg och är sjukt taggad för att gå till skolan. Vaknade upp och kunde knappt röra på mig för jag var så trött, men när jag väl hade gått upp och ätit frukost började jag få lite energi i min kropp så nu är jag pigg. 
 
Min dag börjar idag med syslöjd vilket jag älskar, haha! Annars är hela dagen ganska "normal" men idag är det ändå en väldig skön dag. Vi har inga ämnen som är super ansträngade för min hjärna, så det är skönt! Efter skolan vet jag inte vad jag ska göra, tror jag ska vara med någon kompis. Känner inte för att gå hem efter skolan och bara sitta framför tv, vill göra något annat. ;)
 

Frågestund!

Börjar få lite bloggbrist nu, så tänkte ha en frågestund! Det är bara fråga det ni undrar, kanske svarar i en video! 
 

Fredag syns vi sötis

På torsdag har vi halvdag, men min mamma jobbar fortfarande som normalt vilket är hel dag. På fredag förmiddag åker jag & mamma upp till Dalarna! Har saknat Emma suuuuper mycket, haha! Har saknat dom andra också såklart, men Emma har en sån speciell personlighet. Jag kan filma henne någon gång när man klappar på henne eller något liknande så får ni se på sötnosen! Såklart har alla hästar en egen personlighet, det har vi människor också men hon är så speciell. Hon är så busig och hon älskar att jävlas med folk, haha! Tycker det är roligt när hon ska busa med mig. HON ÄR SÅ SÖÖÖT! :)
 
Längtar att få komma upp dit, jag älskar verkligen att vara dära. Det känns som hemma för mig, för är där så ofta. Jag är där varje lov och har varit sen jag kommer ihåg. Längtar att få slippa stan också... vill somsagt bo ute på landet när jag blir stor! 
 

schema för veckan

Det var länge sen jag gjorde ett schema på hur min vecka såg ut, så tänkte göra det nu när jag ändå inte göra något. 
På torsdag har vi halvdag för det är då påsklovet börjar och det ska bli sjukt skönt med lov nu. Fast det känns som om vi precis hade sportlov med det skadar inte precis haha! På fredag förmiddag åker jag & mamma till Dalarna då vi ska fira påsk där. Mamma skulle sova över någon natt, sen åker hon hem medans jag är kvar där i en vecka! Kommer antagligen inte blogga något mycket när jag är där, för sitter knappt vi datorn då.
 

måndag

Hej! Idag mår jag MYCKET bättre än vad jag gjorde igår, usch! Men idag är jag hemma frn skolan för visste inte hur jag skulle må idag så pappa sa att jag skulle vara hemma idag och vila upp mig. Eftersom jag mår bättre idag ska jag till skolan imorgon, för jag ligger så efter i allt känns det som. Men vi har påsklov och sen prao, men sen när vi kommer tillbaka till skolan har vi prov i många ämnen, och eftersom jag har varit borta så mycket måste jag komma ikapp nu innan lovet. För efter lovet och praoen kommer jag ha glömt bort allt.
 
tänkte att jag ska ta något att äta nu, sen kommer jag väll bara ligga i soffan och kolla på tv. Jag ska också försöka  plugga lite, men det är inte det roligaste man kan göra när man är hemma en hel dag men vi får se...;)
 

Kan jag snälla bara bli frisk?

Hej... Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men behövde ta en pause från bloggandet och bara vila idag. Jag mår lika kasst som jag gjorde imorse. Det enda som knappt gör ont att äta/drick är fil. Och den smaken är ganska tråkig, men kommer annars svälta så har inte så mycket val. Jag lyckades dock äta makaroner till middag. Men tror inte ni är så intresserade av vad jag åt idag, haha. ;)
 
Jag kommer vara hemma imorgon om jag fortfarande mår såhär dåligt som jag gör nu. För jag kan inte prata, och såfortt jag börjar anstränga mig får jag antingen host attacker eller så himmla ont i halsen att jag knappt kan andas... Så stannar antagligen hemma för tror inte detta kommer förvinna under en natt men man kan alltid hoppas. Vi hörs imorgon!
 
 

Helt ärligt..!

Nu är jag förbannad. Nu är man sjuk igen... Har ALDRIG i hela mitt liv haft såhär ont.. Jag kan inte äta eller dricka något för då gör det bara ondare i halsen. Och jag är skit hungrig.

Och jag och mamma hade roliga planer idag som jag har längtat efter hela veckan. Nej men då ska jag bli sjuk... Vet inte hur mycket jag kommer blogga idag för är riktigt irriterad just nu, hoppas min hals lungnar sig lite.


Photo-Time!

Hej! I torsdags var jag med Josefine efter skolan, då vi gick ut och fotade varadre i bergen. Det är riktig fin utsikt dära så vi passade på att ta lite foton. Jag har dock bara fått bilderna på mig, inte alla, men dom som jag blev nöjd med. Vi tog bilder tillsamman också skulle vilja ha dom också men just nu är Jossan i Österike så det kan bli lite svårt att få dom, haha ;)  Hoppas jag kan få dom sen när hon kommer hem, för tyckte dom blev super fina!


Ridpasset på Hampus

Igår fick jag sötnosen Hampus, har aldrig ridit honom så det var skit kul rent ut sagt. Han hade fått varit lika sjuk, så han hade stått inne någon vecka, gissa om han hade lite överskotts energi, haha ;) 
Tänkte jag ska berätta ganska mycket i detalj vad vi gjorde.
 
Han stod inne i stallet så jag fick träna och sadla honom. Han ville verkligen bli riden, märkte det när jag sadlade och tränsade honom, haha så söt! När jag sadlade honom hade han örenen sprik rakt framåt och kollade på mig, som "kan jag få gå nu". När jag tränsade honom han jag inte ens ta upp nosrämmen och allt det, för han dök ned med huvudet så han fick bettet i munnen, började skatta då för han var så söt.
 
När vi kom in i ridhuset hoppade jag upp på honom. Han hade lite svårt att stå still, men det förstår jag om man inte fått röra på sig något mycket. 
Vi började att gå på spåret. vi skulle gå långt ut i hörnen och ställa dom. Han lyssnade men han ville trava HELA tiden, så fick göra halv halter hela tiden. Nästan varannat steg var jag tvungen att dra i yttertygeln. När vi kom fram i trav gjorde vi samma sak. Han lyssnade men han blev mycket starkare för han ville springa av sig. Lät honom göra det på långsidorna och i hörnen fick han lugna ned sig. Tillslut fick jag ett bra grund tempo på honom.
 
Själv övningen denna lektion var att i skulle gå från A till H. Om vi gick i tex högervarv skulle vi fatta vänster galopp och tvärt om. Han fattade inte vad jag ville att jag ville att han skulle göra i det vänstra varvet. I högra lyckades han fatta galopp två gånger. Då fick han beröm från lilla mig, haha. :)
När vi hade gjort det gick vi in på volterna och kom i galopp. Han fick något lycko skutt tror jag, haha. För han sparkade bakut och bockade, men sen var han jätte fin i galoppen. Han sprang ganska snabbt så jag galoperad innanför volten i 2-3 minuter. Sen galoperade jag ute på volten, och shit vad han var stark men han stälde sig fint och arbetade duktigt i galoppen.
 
Efter lektionen tog jag in honom och og av all utrusningen. Sen borstade jag av honom o pussade massvis på honom för han är så söt. Han kollade på mig hela tiden, haha. Och när jag tog av han benskydden skulle han vara nere med huvudet och nosade på vad jag höll på med. Sedan satte jag på han täcket. Sprang in i klubbrummet och tog en hästgodis ur min ficka som jag hade med mig och gav till honom. :)
 

Lördag förmiddag

God förmiddag på er. Jag gick upp för nästan två timmar sen men har hållit på med mobilen och ätit frukost. Var skönt att få sova ut, men jag har börjat vaknat tidigt, fatta nada... Det bra med det är att jag inte slösar bort hela dagen på att sova, haha :) 

Idag ser mina planer ut såhär: 
♦ Plugga...
♦ Ska rita en teckniig till morfar, han brukar alltid bli så glad när jag ritar något! 
♦ Vid 14.30 ska jag åka till mormor & morfar. Min morfar fyller år!
♦ Ränsa i mitt rum
 
Sdär ser min dag ut idag. Nu när jag har skickat iväg dett inlägg ska jag börja plugga i matte-boken, samt läsa lite i So. Sen ska jag rita någon teckning till morfar. Han brukar alltid bli så glad när jag ritar något till honom. ;) Vid halv tre kommer mamma och hämtar upp mig & min brosa sen åker vi till mormor o morfar. Min kusin har också kommit från Dalarna, så dom är också där. Vid fem skulle vi åka hem. När jag kommer hem hade jag tänkt att jag skulle försöka slänga nästan allt från mitt skrivbord, för vill få ut den ur mitt rum. Hoppas jag bara orkar göra det, haha med det tror jag nog.
 

Trött som vanligt

Godkväll på er! Jag är som valigt helt slut nu efter ridningen, oc sen är det också fredag kväll då blir jag lite extra slö, haha!

Var ganska nöjd med ridpasset, men måste träna på mitt tålamod har jag märkt! Märkte av det speciellt idag. Jag fick rida på sötnosen Hampus, och han hade inte gått på några veckor så han hade ganska mycket energi märkte jag. Men det var roligt, men blev lite små irriterande för han inte gjorde som jag sa ibland för han ville bara springa iväg. Men berättar mer om ridpasset imorgon tänkte jag, för är så trött.

Ska fortsätta kolla på gladiatorerna nu, så får vi höras imorgon!


Håller på dig Vince!

Imorgon är det fredag, vilket ska bli skönt med helg och roligt för det är ridning för min del! :) Jag håller tummarna för att min lilla gulliplutt Vince igen. Han är rolig och nyttig att rida, men mest är det för tycker han är så rolig att rida. Och jag tränar på att var mjuk i handen på honom, för om man rycker hårt på honom drar han antingen ned huvudet eller rycker tillbaka, haha! såklart ibland ger han sig, men det är bättre om man är mjuk i handen, för då lyssnar han bättre tycker jag. 
 

Doktorn

Mamma ska ringa till doktonr nu på morgonen, för jag har något i halsen och det blir värre. Det börja skava i halsen pga att jag har något där. För senast kollade dom nere i halsen, men hittade inget. Men dom sa att jag skulle komma tillbaka om det som är i halsen inte hade försvunnit, vilekt det inte har... Och den här gången skulle dom rönka min hals, så ber till gud att dom ska hitta något, haha! För det är grymt irriterade och tar ganska mycket på krafterna att det gör ont i halsen, som om det sitter något vasst i halsen. 
 
Idag efter sklan är planerna iallafall att jag ska umgås med lilla Josefine! Det var väldigt länge sen vi var med varandra efter skolan, så det ska bli skoj! 

Efterlyst snart

Hej! Idag efter skolan åkte aldrig jag & Julia till ridningen pga att det var så hemskt väder. Det var västa snö stormen... det är mindre en 3 månader till sommarlovet och det snöar... nej tack! Men det här äckel vädret ska hålla i sig i 8 dagar till enligt vädret. 
Så vi tänkte åka antingen nästa vecka, då det ska bli varmare utomhus eller så får det bli någon gång efter prao. När jag har prao ska jag bomba med bilder, hihi! :)
 
Men jag tänkte mest skriva att jag säger god natt. Fast ska inte riktigt än gå och lägga mig, ska kolla på Efterlyst först... Det är nämligen en tjej som är med där, vid namn Jesica som jag kände när jag var yngre. Riktigt hemskt att kolla på det, men jag vill veta vad som hänt osv. Blir riktigt förbannat hur man kan göra något sånt mot henne, hon var en super snäll tjej som aldrig var sur. Hon var alltid glad och spred massvis med glädje...

Vi hörs imorgon. är lite deppig pga av det just nu. :(

Rolig/onödig fakta om hästar

♥ Världens, nu kända, äldsta häst blev hela 62 år gammal, den kallades "Old Billy".
♠ Världens minsta ponny, "Little Pumpkin", blev endast 35.5cm hög.
♣ Hästen tuggar med 58-66 tuggrörelser per minut när den äter hö, och med 100-105 tuggrörelser per minut när den äter gräs.
♦ En häst ögon är större än alla andra landlevande djur.
• Hästar kan sova stående, och bara behöver ca 4 timmars sömn per dag
♥ Den största hindret som officiellt registrerades var 8,3m högt.
♠ Hästen har 16 muskler i öronen, vilket gör att dom är mycket rörliga
♣  De har 205 skelettben i kroppen, alltså ett ben mindre än människan
♦ Hästar är färgblinda vilket gör att de har ett väl utvecklat mörkerseende
 


Planer inför sommaren

Tänkte att jag ska berätta mina planer inför sommaren, och är sjuuukt taggad för att sommarlovet ska börja. Det kommer bli BÄSTA sommarlovet ever! Inget sommarlov kan bli lika dåligt som förra... sämsta i hela mitt liv... Nu tillbaka till denna sommar. 
 
Först åker jag till Usa den 12 Juni och kommer vara där i 3 veckor. Kommer också åka med en av mina bästa kompisar, Frida. Vi kommer ha det så jävla roligt så ni anar inte. Vi har redan planerat lite vad vi ska göra, haha! Lite av dom sakerna är först och främs bada & sola osv. Men av dom andra lite mer specifika saker är ta riktigt snygga foton på oss två på strande/solnedgången, Shoppa massvis, och njuta av livet! Vi kommer säkert komma på flera saker innan vi åker, men det är dom som jag kommer på just nu. ;)
Tänkte att jag ska göra ett helt inlägg om bara Usa, för har mer att berätta men det blir i ett annat inlägg.
 
När jag kommer hem den 3 Juli (tror jag) ska jag vara hemma några dagar för att vända tillbaka på dygnet. I Usa ligger dom 6 timmar efter oss här hemma i Sverige. När jag har ställt tillbaka timmarna åker jag upp till Dalarna. Antagligen ska min moster hyra två islänningar och ha hemma på gården. Då jag får ta hand om den ena och min kusin om den andra. Och då får min moster rida på Emma. Självklart kommer jag också rida på min Emmis, men ska få ha som en egen sommar häst. Men det är inte 100% säkert. Men hon ska kolla om man kan få hyra två islänningar av en kompis som hon känner, håller tummarna för det. Skulle vara så jäkla roligt.:)
 
När jag kommer hem därifrån antar jag att vi är någongån i Augusti och då ska jag åka till Josefines land. Hon har en skötarhäst som hon tar hand om på helgen, som jag skrivit om förut. Då ska vi rida på Dixie och hennes syster sköthäst, Plexus. Ska antagligen vara där någon vecka och njuta det sista av sommarlovet. 
 
Sen börjar skolan igen... Men tror det kommer vara lite små roligt att träffa alla klasskompisar igen. Eller jag vet att det kommer vara det. Och det bästa av allt är att jag kommer gå i 9:an, så vi är äldst!
Denna sommar ser ut att bli riktigt rolig. Längtar verkligen, haha.
 
577698_10200961555148094_1342277648_n_large
 
Tumblr_mhkc4nw84h1rjvwd7o1_500_large_5148ab7addf2b31e05edcbf4_large

inköp från i helgen

I söndags var jag på en butik som ligger i Almunge vid namn Thun´s, då jag köpte ett par skor & två nya mysiga koftor som jag hade tänkt ha i stallet. Har äntligen tagit foto på dom nu, haha! Så tänkte visa hur dom ser ut. Enda problemet jag har är jag vet inte om jag ska ha båda koftorna i stallet eller bara en, och vilken isånnafall... Hmm... får tänka på det sen, tror jag kommer ha den blåa när jag rider nu på fredag, för den sticker ut lite extra i den starka blåa färgen. Gillar att ha lite annorlundare kläder som sticker ut, haha ;)
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag morgon!

Godmorgon. Känner mig väldigt pigg idag, men är grymt trött på att jag fortfarande har något i halsen.. För när jag var på Ks i förrgår hittade dom ingenting. Men dom sa att om jag fortfarande känner något om några dagar skulle vi komma tillbaka så for dom väll kolla igen eller något liknande. Då skulle dom antagligen rönka min hals, men hoppas det släpper av sig själv. Men det börjar seriöst skava nu och vill att det bara ska försvinna...:(
 
Nog om mitt lilla klagande nu, haha! Idag efter skolan åker jag & Julia till stallet. Ska bli super mysigt att äntligen bara få vara där. Ska också få låna Julias kamera och ta fina foton. Tänkte ju så småning om göra en ny header, tror några av dom fotona skulle passa då. Vill också ha lite nya fina fräscha foton. Kommer säkert blogga när vi sätter oss i klubbis ett tag, men har också ställt fram inlägg till er under dagen.;)
 

Hiss eller Diss till jeans-ridbyxor?

För ganska länge sen nu så kom det ridbyxor som är jeans, eller rättare sagt som ser ut som jeans men är ridbyxor. Jag tycker inte dom är så värst snygga. Rent ut sagt tycker jag dom är väldigt fula, haha. Vet inte vad som gör att jag tycker dom ser så fula ut, men dom är bara inte jag... Vet inte hur jag ska förklara. Men tycker att då kan man lika gärna ha jeans på sig? 
När jag rider vill jag ha på mig risbyxor och inte jeans. Men vissa tycker väll det ser snyggt ut när det ser ut som man har på sig jeans men det egenligen är ridbyxor. Nej det är en STOR diss från mig...
 
Tycker du ridbyxor som ser ut som jeans är snyggt?
 

Glad tjej här!

Heeej! Känner mig jätte glad idag, har hänt roliga saker idag i skolan och mitt utvecklings samtal gick toppen! ;) Fick beröm av min mentor och hon tycker jag har höjt mig i alla ämnen. Så det är skönt att pluggandet ger resultat, för plugga är inte det bästa som finns...
 
Nu har jag iallafall precis kommit ut ur duschen och ska kolla på några avsnitt av Vampire Diares. Sen ska jag göra middag och... ja så ser nästan min eftermiddag ut. Kommer antagligen ligga i soffan och chilla. Juste ska också måla naglarna, för er som vill veta det, höhö... ;)
 
Tänkte att nu innan jag börjar kolla på TVD ska jag ställa fram inlägg till er imorgon! För jag orkar aldrig sitta vid datorn på kvällen. Därför är min uppdatering inte på topp, men ska bättre mig LOVAR! Så ska börja nu att ställa fram till imorgon på dagen, och eftermiddag för åker till stallet då. Jag fick också ta bilder med Julias kamera som jag sedan kan använda på bloggen! Så imorgon ska jag leka fotograf, haha. Hörs lite senare..!
 

Stallet på onsdag

På Onsdag tänkte jag & Julia åka till stallet. Meningen till att vi ska åka till stallet just på onsdag är för att idag, ja nu är det försent. Och imorgon har jag utv samtal. 
 
Vi har ingen direkt planer vad vi ska göra i stallet, men vi hittar säkert på något,haha! Men det var ett bra tag sen jag bara var där. Annars åker jag bara dit för att rida. Det är också mysigt att bara vara där. Men det dåliga är att mina lilla Fiffi är inte inne, hon går alltid på lektionerna innan, för hon är en "typical nybörjar ponny" Dock är hon jävligt stark/tung i galoppen. Men i trav och skritt är hon väldigt enkel hanterand.
Ska försöka ta lite nya bilder, så kan jag visa er. Tror också Julia skulle ta med sig sin system kamera, ska fråga henne om jag kan få ta några bilder med hennes kamera som hon sedan skickar till min dator. 
 
 
 

Väntar...

Hej! Sitter just nu på Ks, men det är inte allvarligt. Jag har nämligen fått en godis som har fasnat i halsen. Oc har haft den där sen i tordags. Men vi tänkte se om den åkte ner i magen av sig själv, men nu börjar jag bli less på det här, haha! Så hoppas dom kan ta ut den eller något liknande.
Jag hoppas på att jag hinner tillbaka till skolan, men det tror jag nog.

Efter skolan ska jag gå hem och antagligen bara plugga lite. Eftersom jag var sjuk nästan hela förra veckan så ligger jag lite dfter i vissa ämnen. Tänkte att jag ska jobba ikapp lite när jag kommer hem.


Ridpasset på Vince

I fredags fick jag min lilla älskling Vince! I slutet av lektionen kändes det dock som om jag fick kramp i mina fingrar, för han var så sjukt stark ;) 
 
Han var jätte duktig i skritt när jag ställde han i hörnen. Han lyssnade också perfekt på tygeln. Såfort jag drog lite stannade han, eller när jag trykte lite med skänkeln gick han framåt. 
När vi sen kom fram i trav började han hålla på att busa. Första gången drog han ner huvudet och tryckte ut bogen, så var väldigt svårt att få honom gå fint. Då sa Mona (ridläraren) att jag skulle ge honom längre tygel, och då gick det mycket bättre. Men det svåra var då att få honom att gå långsammare... Vi gick in på volterna vid A och C. Vi skulle få dom att ställa sig sen sträcka ut sig i 2 sek, sen ställa dom osv. Han lydde ganska bra. Dock var han väldigt stark och sparkade bakut en gång. 
Vi kom fram i galopp, och shit va han galopperar snabbt, haha! Men jag älskar när det går snabbt så det gjorde inte så mycket för min del. Men jag skulle kunna jobba honom i galoppen, det var lite svårare. Men efter att par gånger lyckades jag sakta ner honom och han ställde sig super fint! Tyvärr hände det kanske 4-5 gånger bara, men bättre än inget.;)
 
Tycker det är grymt roligt att rida på honom, för jag får verkligen jobba på honom på ett roligt sätt. För jag får tillslut resultat, fast det kanske är bara 2-3 gånger! Men hoppas han blir sitt gammla jag till nästa vecka, för han känndes lite annorlunda. Men jag hoppas på att jag får honom nästa vecka igen! :)
 

Städar rummet

Heeej! Igår när jag kom hem började jag precis skriva ett inlägg om ridpasset på Vince, slm jag red i fredags. Men jag hann inte skriva mycket för Julia undrade om vi skulle umgås, då jag sa ja. Så hon kom till mig, vi satt och pratade ett tag. Sen spelade vi Sing Star, haha! Efter nåhra timmar ringde Frida och frågade om hon också fick komma, vilket hon såklart fick. Så vi tre satt och spelade sing star till halv tio då dom skulle börja gå hem. Men Frida undrade om vi skulle sova hos henne, Julia orkade inte men jag ville. Och därför kunde inte jag blogga som jag skrev... Men nu är jag hemma hos pappa och ska städa o fixa i mitt rum för pappa fyller år imorrn, så han ska ha ett "kalas" här hemma. Vid fyra, halv fem kommer mamma och hämtar upp mig för då ska vi åka till mormor & morfar och fika lite osv. Men ska uppdatera så mycket jag kan under dagen! Annars hörs vi ikväll!


kom hem

Sådär nu har jag kommit hem! Fast har varit hemma i ungefär 30 minuter nu då, men läste tidningen. Jag köpte (eller mamma köpte åt mig, om jag ska vara exakt) 2 tjock tröjor som jag ska ha i stallet och ett par nya skor. Fast dom ska jag ha i skolan osv. Är helt kär i dom nya skorna, kan visa er bilder på det jag fick men orkar inte ta fram det och fota osv så det får bli någorn annan gång. Kan försöka fota dom till ikväll! 
 
Nu ska jag försöka skriva något åsikts inlägg eller något likanade. Vi får se vad som poppar upp i min hjärna,  vill bara tacka för statestiken. Blev väldigt förvånad när jag kom in på framsidan och kollade på statestiken, för jag hann somsagt inte blogga något mycket igår! Stor tack till er. 
 

Thun´s

Hej! Förlåt för att jag inte uppdaterade något igår. Men var väldigt trött efter ridpasset på min lilla prins, Vince! Han är grymt jobbig men väldigt rolig att rida, haha!

Detta blir inte världens längsta inlägg för är påväg upp till vårat gamla landställa. Eller rättare sagt ska vi till en butik som ligger väldigt nära där vårat gamla landställe låg. Vi är snart framme och kom på att jag inte uppdaterat er, men vi höra när jag kommer hem! Berättar om ridpasset på Vince då också!


Fredag, 15 Mars

Hejsansvejsan! Just nu sitter jag i skolan och har 30 minuter rast, då passar jag på att blogga.

Idag efter skolan blir det ridning, och är sjuuukt taggad! Har inte längtat efter ridning på väldigt länge, iallafall så mycket som jag längtar just nu. Hoppas på att få Dumle igen, för det gick inge bra sist, så vill att det ska bli en bra lektion på honom. Måste gå nu, hörs antingen precis innan ridningen elelr ikväll!


skola imorgon för min del

Japp... har bestämt att jag ska till sklan imorgon. Egentligen är det väligt korkat, men måste hämta alla böcker och försöka jobba ikapp så mycket jag hinner. Ska försöka vara så tyst jag kan om jag mår så som jag mår just nu. Ska höra med mamma när jag komemr till henne om jag kan få gå till doktorn och kolla upp min hals. För något är det som är fel, det är inte normalt iallafall inte för mig att hat ont i halsen i en vecka.
 
Imorgon är det också ridning, är mest därför ja går till skolan. För om jag inte går till skolan får jag inte rida, haha! Korkat av mig, jo jag vet men älskar ridning så... vad gör man inte, haha! ;) Men nu ska jag tillbringa dom sista 3 timmarna genom att kolla på tv och äta godis, så vi hörs imorgon! 
 

Snart blir det prao, LÄNGTAR!

Praoen närmar sig! Och jag längtar mer och mer för varje vecka som går! :) För då ska jag & Josefine praoa på ett ställe jag älskar att vara och får göra det med en av mina bästisar! Ska bli så jäkla roligt. Det är ungefär bara cirka fyra veckor kvar tills praoen börjar. Kommer får mysa med min älskling hur mycket jag vill utan att någon anna ska komma och pyssla med henne och så, hihi! 
Hoppas okså jag & Jossan kommer få motionera lilla Glitz också (han är min andra favvo i stallet) Han blev jätte sjuk för ett tag sen. Men han håller på att bli frisk nu! Har för mig att han fick någon inflamation i benet så det svällde upp, sen blev han halt och han var nu tvungen att vila i ca 6 månader... om jag minns rätt? Hoppas han blir frisk snart igen, för saknar att rida på honom! Han är så rolig att rida på honom! :)
 
Just våra arbetstider var från 08.00 - 17.00, men Jossans mamma skulle ringa till Mona (handledaren/ridläraren) och höra med henne om vi sluta tidigare eller något sånt. För det stod på den där lappen som handledarna skulle fylla i att en normal arbetsdag skulle vara ungefär lika lång som en skoldag, vilket är ungefär 6 timmar. Men vi jobbar i 9 timmar isånnfall, haha! Men vi får se, ska messa till Jossan nu tänkte jag och höra om hennes mamma har pratat med Mona än. ;)
 
Gammal bild på mig & Jossan
 

Ny header kommer snart!

Japp, tänkte att jag vill ha en lite nyare. Men det jag vill mest ändra egentligen är att jag vill ha lite mer vår bilder och inte vinter bilder. För båda bilderna som är dom största är täckt av snö, och vill ha lite mer vårigare. Men tänkte att jag ska fixa det efter påsklovet, för åker till Dalarna då. Ska höra med min älskade lilla kusin, Moa om hon skulle kunna vara fotograf medans jag sitter på Emma. För nu är det verkligen inte sådär mycket snö som jag har på headern. Visst är det snö kvar, men inte sådär mycket, haha! ;) Så ny header kommer efter påsklovet. Får se om jag gör en helt ny header eller om jag bara byter ut dom två största och några av dom små... får se det då ;)

Önksar jag kunde få/köpa en system kamera, för man kan få så sjukt mycket ifnare bilder än om man har en iphone. Men just nu sparar jag till Usa, men när jag kommer hem, blir det till att spara till en system kamera! 
 

blir inte bättre...

Okej nu har jag varit hemma hela denna vecka... och det blir inte bättre snarare sämre och jag fattar ingenting..? Efterosm det inte blir bättre att vara hemma tänkter jag gå till skolan imorrn. Kommer ha missat mycket så kommer få ha det roligt i helgen... NOT! Men bara att göra det så jag inte hamnar ännu mer efter i skolan.
 
Idag när jag vaknade hade jag skit ont i halsen och jag blir så trött på det! Kan jag inte bara få bli friks nu, för det är så irriterandee att ha ont i halsen och när man gör allt man kan och det blir inte bättre... Jag tar halstabbletter, dricker te, undviker att prata men det blir inte bättre :( Så idag kommer jag också vara hemma och göra ingenting. Och jag blir väldigt uttråkad, för sitter mest bara i soffan och kollar på film på datorn. Men igår var jag ute och gick i kanske 20 minuter, var riktigt skönt att få komma ut. Tog också några fina foton, kan visa er sen. Men efter några minuter började halsen göra ännu mer ont, därför var jag tuvngen att vända hemmåt... JAG VILLE INTE HA ONT I HALSEN LÄNGRE! 

Nu ska jag städa lite i mitt rum tänkte jag, sen kanske räkna lite matte för det är den enda boken som jag har hemma. Så jag hänger med lite i skolan.. Ha det bäst så hörs vi sen! 
 

Saknar dig Tobbe!

Om ni började läsa min blogg när jag öppnade den, så var jag skötare till en liten shettlands ponny vid namn Tobbe. Men för några månader slutade både jag & Julia av olika skäl. Tiden räkte inte helt och vi hamnade efter i skolan och av en till anledning som jag inte vill ta upp här på bloggen. 
 
Nu när det har gått ungefär 2-3 månader sen jag slutade, och jag kollade på gamla bilder på mig och Tobbe märker jag verkligen hur mycket den lilla ponnyn betydde för mig. Han lärde mig massvis med saker och han var en väldigt mysig men mycket krävande liten shettis...♥ :)
Jag saknar honom något fruktansvärt. Väldigt synd att det inte funkade, för han är en underbar liten ponny. Han var så speciell, har aldrig känt någon ponny/shettis som honom. Han är halvt blind på sitt högra öga så man skulle ta det väldigt lungt med honom på hans högra sida.

Tänkte jag ska säga några speciella saker om honom, Han gillade inte när man borstade under hans mage, men han gjorde aldrig någonting han viftade dock hysteriskt på sin lilla svans, hihi! :) Bli borstad på benen var han inte förtjust i, man fick inte röra hans öran då började han ruska på sig, när man var ute och tömkörde han gick det inte att vara själv för han ville ha trygghet, han var väldigt jobbig precis ibörjan när man skulle tömköra honom men i slutet av "lektionen" var han hur grym som helst, man kunde inte sätta fast honom för han fick ibland panik attacker och backade så när man ryktade honom satt han fast men inte till 100%, det tränade jag mycket med honom kommer jag ihåg...
 
Älskar dig Tobbe och kommer alltid göra! Har unerbara minnen med dig och hoppas vi syns snart igen! 
 
 
 
 
 

Saknar dig skruttis

Nu är det nästan bara 2 veckor kvar sen kommer jag igen sötnos! Ska också höra om jag kan få ha en liten photo-stund med dig när jag kommer upp igen. Så kan ni bloggläsare hur hon ser ut från sidan och för jag vill ha bilder från henne i profil. Tror jag kan ta riktigt fina bilder, har en liten plan då uppe i mitt huvud, haha! ;) Enda problemet är att du har svårt att stå stilla... men vi får hoppas på det bästa skruttis ♥
 

Häst = ponny...eller?

Hej! Man säger att det finns ponnysar & hästar, eller hur? Men det jag inte fattar är att ponnysar är hästar, haha! ;) Anatar att man har kommit på att säga sådär är för att man ska kunna skilja dom åt från att vara en liten ponny eller en stor stark häst eller något liknande..! 

Det finns olika sortes ponnysar, från A-D och så finns det också shettlandsponnysar. Av "hästar" eller hur jag ska skriva finns det inte några storlekar som man har döpt dom till som det göra på en ponny. Man mäter hästarna i mankhöjd för att se om dom är ponny eller häst. (hör ni hur roligt det där låter, hahaha! :D) Om hästen är högre en 148 cm räknas det som en häst, medans om den är lägre räknas det som en ponny. 
Om det är en A-ponny kan den högst vara 107 cm i mankhöjd. B-ponny maxhöjd är 130 cm. C-ponny får som mest vara 140 cm och sist och störs, om man räknar till ponny, så har vi D-ponny och dom får då högst vara 148 cm i mankhöjd. Då fick ni en liten snabb lektion här också, haha! om ni inte redan kunde det, vilket inte jag kunde men det kan inte skade precis ;) 

Vet ni egentligen varför man säger häst och ponny? För båda är djuret häst..? 
 
File:Horse-and-pony.jpg

Onsdag, 13 Mars

Godmorgon! Kanske ska säga förmiddag, sak samma. Ligger just nu i min säng och vaknade precis. Har fortfarande o t i halsen känner jag... Avskyr att vara sjuk, det är så tråkigt att bara sitta hemma, dag efter dag.

Idag lovar jag att jag ska blogga mer! Igår fasnade jag nämligen framför Vampire Diares. Jag har redan sett dom avsnittena, men det var så länge sen. Därför blir jag så fast, haha! Men ska blogga mer idag lovar!
Ska försöka komma upp ur sängen nu och göra lite frukost, hörs sen!


Dalarna, del 2

 
 
 
 
 
 
 

Hemma idag..

Hejsan svejsan! Imorse tänkte jag, jag ska gå till skolan nu. Vill inte bara sitta hemma och glo framför datorn. Jo då jag gick till skolan. Jag gick på slöjd och Engelskan, men sen kände jag att min hals brände mer än vad imorse. Och jag kunde verkligen inte vara tyst, för man har alltid så mycket och säga osv. Jag bestämde mig då för att gå hem och hoppas på att det blir bättre, för det är onödigt att gå till skolan om man inte är 100% frisk tycker jag. Det blir inte bättre att gå till skolan och om man är helt slut och man vill inite prata.... nej jag gick hem och ligger och kollar på Vampire Diares och bloggar nu då ;) Jag kommer nu spendera hela denna dag för att sitta framför datorn och kolla på VD och blogga. Ska försöka komma på lite intressanta att blogga om, så ni får något roligt att läsa om, inte bara att jag ligger här hemma och tycker synd om mig själv
Nu ska jag gå och ta bort sminket och laga lite nudelsoppa tror jag! 
 
 
Bjuder lite på mig, haha!  
 
 

Godkväll folket!

Godkväll på er! Jag kommer antagligen inte blogga något mer ikväll så passar på att säga godnatt. Imorrn ska jag tills skolan (iallafall så som det ser ut nu) För jag vill verkligen gå på slöjden, älskar syslöjd! ;) Men jag ska vara tyst hela dagen har jag sagt till mig själv. För vill inte ha mer ont än vadjag redan har, men det börjar gå mot bättre hållet nu tror jag. 
Jag ska kolla på något mer avsnitt av VD men först ska jag kolla klart på Top Modell Sverige. Följer inte det, men behöver ta en pause från VD som jag har legat och kollat på hela dagen idag, haha! 
 

tiden går snabbt

Den 12 Juni åker min familj, Fridas familj och min pappas flickvän samt hennes barn till Usa! Ni anar inte hur mycket jag länngtar. Vi bokade resan när det var 266 dagar kvar tills vi skulle åka, och nu är det bara 93! :) Jag kommer vara borta i 3 veckor, kommer bli sjukt roligt! Ska shoppa maaaassvis och såklart sola, vill bli brun. Fast det är just nu vinter/vår. Kanske mer är vår nu, men sak samma. Jag tänker inte sola solaruim, vill inte förstör huden nu. Är bara 15 år, kan göra det när jag blir äldre istället.
Nu tillbaka till Usa igen, haha!  Jag håller just nu på att sammla ihop pengar för fullt, så jag har mycket dollar sedan när vi åker. Har just nu 392 dollar, men har också 3217 kronor som jag ska växla in till dollar snart. Men jag kommer tjäna ihop minst 1000 kronor innan vi ska åka. För jag ska börja gå ut med Angel. Jag gick ut med henne i höstas, men det blev så kallt nu på vintern. Men ska börja nu igen i April. Sen får jag väll göra lite sysslor hemma eller något, för vill ha så mycket pengar jag bara kan, haha! :)
 
Jag var i Usa för 5 år sen. Men då var mina föreldrar tillsammans och vi åkte ocks då med Fridas familj. Men nu är vi äldre och jag kommer få minnen för livet. Kommer nämligen inte ihåg så värst mycket från 2008 då vi var där.. trist :( När det bara är ungefär 1 vecka innan vi åker, kommer jag vara helt hypad om jag känner mig själv, haha ;)
 

Dixie!

I lördags följde jag med Jossan till stallet, där hon har sin sköthäst Dixie. Har träffat henne många gånger förut. Det var såhär att Jossans familj åker alltid upp till deras landställe, men denna helg gjorde dom inte det. Dom stannade hemma här i stan. Men dom måste fortfarande ut och rida deras sköthästar (hennes syrra har också en sköthäst) Jossan ringde till mig och frågade om jag ville följa med dom upp och rida, för hon orkade inte. Självklart ville jag det! :) Så vid 4-tiden kom hon och hennes syrra och hämtade upp mig, då vi åkte mot stallet.
 
Eftersom Jossan inte skulle rida gjorde hon stallsysslorna. Medans hon gjorde det var jag & hennes stora syster ute och red. Jag red på Dixie (barbacka) och hon red på hennes sköthäst som heter Plexus (också barbacka).
Vi red på en grusväg hela tiden, för i skogen var det helt isit så vi skippade det. Vi började med att skritta en bit. Efter 5-7 minuter kom vi fram i trav och travade en bra bit. Sen vände vi och påväg tillbaka galoperade vi, och gud vad skumpigt det blev, haha! Men det var super roligt! :) Älskar att rida barbacka, speciellt nu på vinter/våren. Fast det är alltid mysigt tycker jag,hihi! Det är också väldigt bra träning.
Dom sista 4 minuter travade vi av dom sen den lilla sträckan som var kvar skrittade vi av dom. När vi kom tillbaka hjälpte jag Jossan med det sista i stallet. Och vid 6 åkte vi hem!
 
Jag & Dixie i höstas!
 

God morgon!

Godmorgon, eller snarare förmiddag, haha. Som jag skrev igår trodde jag att jag skulle vara hemma från skolan, vilket jag är idag. Imorron vill jag verkligen gå till skolan för det är min favvo dag. Idag gäller det att vara tyst, dricka mycket te och äta halstabbletter så hoppas jag att det lägger sig till imorrn!

Eftersom jag bara kommer vara hemma och göra ingenting, tänkte jag passa på att blogga massvis! Idag kan ni räkna med minst 6 inlägg! Hoppas ni får en bra dag, kramis!


Orkar inte med skiten..

Jag har så himmla ont i min hals, jag får panik! Nej men ni anar inte hur ont den gör... Därav varför jag inte bloggat mycket idag.
Men jag gick iallafall till Frida, där vi fikade o pratade o lite så. Men när jag kom hem kände jag hur det började bränna till i halsen igen. Har tagit ipren och proppar i mig halstabletter just nu, för orkar inte vara sjuk. Speciellt inte att ha ont i halsen för det finns knappt något jag kan göra för att det ska sluta göra ont... Sådär nu har jag fått klaga lite, haha! Nu mår jag bättre!
Jag kommer antagligen vara hemma från skolan imorrn, iallafall om jag mår som jag mår just nu!

 


Mår bättre!

Tack gode gud, idag mår jag mycket bättre en vad jag gjorde igårkväll! Har inte mått sådär som jag mådde igår kväll på väääldugt länge. Dock mådde jag lika dåligt imorse, men just nu gör det knappt ont i halsen! Jag ska försöka hålla tyst hela dagen idg, så att jag inte gör det värre nu.
Idag vid fyra tiden ska jag och min familj gå till Frida för hon fyllde år i Onsdag. Idag firas hon med ett kalas, så det ska bli roligt. Jag hoppas bara att jag inte kommer må dåligare senare idag, håller tummarna för att det går åt det bättre håller nu.


Sjuk...?

Hej! Jag tror jag håller på att bli sjuk för har ont i hela kroppen och ont i halsen. Tänkte gå och lägga mig nu, så hoppas jag att jag inte har ont i halsen längre! Berättar imorrn om det lilla ridpasset på Dixie, var super kul iallafall!


Ska ut o rida snart

Hej! Det blev lite ändrade planer för mig. Jossan undrade om jag ville hänga med henne till hennes landställe och rida. Vilke jag självklart ville för hade ändå inget speciellt kul att göra. 
Just nu sitter jag, hon och hennes syrra i bilen påväg upp mot lilla Dixie! Var ett tag sen jag träffade henne, så det ska bli mysigt! Kommer hem igen ikväll någon gång, bloggar mer då när jag kommer hem! 
 
 

Snabb fakta om mig!

Jag längtar grymt mycket till sommarlovet! Det händer så mycke skoj saker.
Jag har blivit kallad åsnan sen jag var runt 10-11 år, och blir fortfarande kallad det. Speciellt av min storebror.
Min favorit färg är svart och blå.
Det känns som om det går väldigt bra just nu i skolan tycker jag. Vilket är ett STORT plus
Jag sammlar på gossedjur! Jag älskar gossedjur, och har nog aldrig i mitt liv slängt ett gossedjur, haha! Vissa barn saker kommer jag aldrig göra mig av med, detta är ett av dom.
Jag skulle vilja rida i en hopp-special på min ridskola.


Lördag

Idag händer det ingenting för mig... Ganskatrist dag. Men jag får göra det bästa av sitvationen då. Tänkte att jag ska plugga lite, sedan städa rummet och då menar jag STÄDA rummet, haha! Jag ska ränsa hela mitt rum tänkte jag, för jag håller på att göra om i mitt rum. Jag måste slänga massvis med saker från mitt skrivbord så jag & pappa kan slänga det. ;) Jag har inte orkat fixa det, för har gjort andra saker osv. Men idag ska jag ta tag i det så att jag kan få plats i mitt rum, för mitt rum hos pappa är inte speciellt stort. 
 
Ni kan räkna med ganska mycket inlägg idag, då jag är hemma hela dagen. :)
 
 
 

Ridpasset på Dumle

God kväll på er! Idag red jag somsagt och jag fick äntligen någon helt annan än vad jag brukar få. Jag fick nämligen lilla Dumle! Han är en valack, 148 cm i mankhöjd och skimmel. Själva ridpasset gick väll inte så bra... För han lyssnade inte till 100% vad jag bad honom göra. Men i galoppen var han ganska trög, och när jag ville att han skulle ställa sig i hörnen orkade han inte så han gick ned i trav... Lyckades dock få han att ställa sig i 2 hörn, haha! :) Jag blev inte så nöjd med mitt ridpass, fast blev glad att jag fick en annan ponny en dom jag brukar få (Vince eller Yason)


Sitter i klubbis

Hejsan! Igår när jag kom hem var jag helt slut, så jag låg i sängen nästan hela eftermiddag och kollade på tv. Men jag gjorde ett blogginlägg och hade skrivit ganska mycket, och sedan när jag publicerade inlägget försvann allt. Så jag sket i att blogga för vart ganska irriterad...

Just nu sitter jag och Julia i klubbis och väntar på att hennes lektion ska börja. Vi kom nämligen hit ovanligt tidigt, vi kom hit runt kvart över två. För annars skulle vi fått pka buss hit och det är mycket jobbigare, haha! Och det skadar inte att vara i stallet lite extra! Jag har precis myst och pussat på Fiffi, för hennes lektion har inte börjat en, fast den börjar om några minuter, och sen kommer jag inte få träffa henne något mer så jag passade på! Hon är så söööt!
Efter Julias ridning ska jag och Jossan rida (hon kommer senare till stallet) och jag såg att Vince inte ska gå med, så jag undrar vem jag får då...? Vill helst inte ha Yason, så håller tummarna för någon annan.


Ridning imorrn

Shit det är redan torsdag idag, veckorna går så himmla snabbt ,vilket jag gillar ;) Men nu till saken. Imorgon är det fredag och då ska jag äntligen rida! Men jag har ett litet problem hur jag ska komma till stallet imorrn, men låter framtida Nette få lösa det, haha! ;) Jag har inga förhoppningar eller något liknande på vilken häst jag ska få imorrn. Skulle vilja få någon som jag inte brukar få, skulle vara kul att få rida någon annan.
 

Bildbomb från Dalarna

 

Snowboard strax då

God morgon! Idag är det äntligen torsdag, vilket betyder att idag ska vii åka skidor! Fast jag ska testa att åka snowboard för första gången i mitt liv! Ska bli så jäkla roligt så ni anar inte, hihihi :) Jag kommer komma hem runt 5, och när jag kommer hem ska min brosa komma hit. För vi ska äta middag. 
Har lite brottom nu, så vi hörs sen!
 

tar en liten pause

Orkar inte blogga just nu, har ont i halsen och känner att kroppen är helt slut. Så vi får höras imorgon! Ska försöka ställa fram några inlägg till er under dagen/eftermiddag. För imorgon ska jag och hela min skola åka till någon skid-backe och åka skidor. Fast jag ska testa att åka snow board för första gången, så kommer säkert skämma ut mig, men ska bli så himmla roligt!  Kommer skratta något grymt imorgon, tror jag :)

Hörs imorgon, PEACE OUT! ♥

6 Mars

Godmorgon! Ligger just nu i sängen och ska gå upp om några minuter, men tänkte blogga lite. Tyvärr har jag inte ställt fram några inlägg till idag, men jag får blogga från mobilen under dagen (om jag har tid)
Efter skolan ska jag och några kompisar in till stan för att fira en av mina bästisar, Frida. Idag blir hon äntligen 15 år, vilket ska såklart firas! Så jag kommer inte kunna blogga så mycket efter skolan, men ska försöka. Annars hörs vi efter skolan!


Med och tävlar


Länkbyte?

Hej! Nu tänkte jag att om det är någon av er läsare som vill köra lite länkbyte här med mig? Det var ett bra tag sen jag gjorde det, och eftersom nu vill jag börja satsa igen på bloggningen, är det alltid kul att få lite nya läsare! :) Så om det är någon som är intresserad så kan ni antingen mejla mig: [email protected], eller så är det bara att kommentera det här inlägget. Så om du har blogg så mejla mig/kommentera det här inlägget om ni vill köra lite länkbyte med mig! ;) Jag har inget krav eller något liknande på hur många läsare du ska ha per dag eller något sånt.
 

Så söt, jag smälter!

När jag var i Dalarna tog jag och min kusin, Moa ut hennes lilla shettis på en promenat ut i skogen. Fick massvis med gulliga foton på henne, men är bara tvungen att visa er den här ↓ Jag vet inte vad hon gör, haha :) Men hon sträker ut sin lilla tunga lite iallafall. 
Tänkte göra en bildbomb sen med lite bilder fårn när jag var uppe i Dalarna, men gör det är jag kommer hem istället :)
 

tips för att mjuka upp hästen

När jag var uppe i Dalarna så red jag min älskling, Emma. Hon rids nästan bara när jag är där så behövde ta det ganska lungt med henne. Men nog om det nu. Det jag tänkte skriva här om var ett litet tips hur du kan mjuka upp din häst i sidorna. Jag gjorde så på Emma ch det var som en knapp, då hon plötsligt började slappna av och började jobba istället för att bara springa iväg. Det ska jag göra igen, nästa gång när jag kommer och se om hon var som i helgen, då jag red henne.
 
Övningen: 
 

Tisdag morgon

God morgon världen! Idag är det tisdag som ni vet, och det är en jätte skön morgon. För jag börjar nämligen 09.10, och min första lektion är syslöjd, vilket jag tycker är väldigt roligt :)
Idag efter skolan hade jag & Julia tänkt att åka till stallet, men vi bestämde att vi åker dit på söndag, då det var någon tävling eller liknande sa hon. Så idag efter skolan kommer jag nog bara gå hem och inte göra något speciellt, bara chilla med livet, haha! Men det är jätte skönt för vi har inte fått några läxor en, så jag passar på att njuta så länge jag kan! :) 
 
Nu ska jag kliva upp ur sängen, så hörs vi efter skolan.
 

Tipsar om dom här skorna

 
Jag köpte ett par skor från Hööks i höstas, som jag skulle ha när jag red/är i stallet. Dom är väldigt varma när du tex är i stallet. Men mina fötter blev väldigt kalla när jag var ute i snön i ungefär 1 timme... det var lite tråkigt. Så dom tål inte så mycket kyla om man är ute i snön och går i dom länge, men annars funkar dom prima! :)
Dom funkar att rida med, men har ridit med dom en gång på ridskolan och 4 uppe i Dalarna. Dom funkar att rida med men man måste mjuka upp dom. För mig skavde dom ganska mycket första gången när jag red med dom, men dom bli bättre.
Den får fyra av fem hästar av mig. Dom skulle fått fem men eftersom dom inte tålde så mycket kyla, får dom fyra.
 

Hoppas vi kan börja blogga tillsammans igen

Hejsan! Igår när jag var hemma hos Julia satt vi och babblade om många olika saker här i världen. Men en av dom sakerna var att både hon och jag saknar att blogga tillsammans. Men problemet är att när vi börjar få många läxor och prov igen, kan vi inte bara lägga ner bloggen igen, för att sedan jag ska börja blogga på den här igen osv... Så vi får se, kanske kan vi så småning om börja blogga igen, jag hoppas verkligen på det! :) 

Det är så mycket roligare att blogga tillsammans med någon en att blogg själv tycker jag. För bloggen får mer uppdateringeng, man kan sitta och diskutera med någon annan om utséendet, och tycker allmänt att det är roligare! Självklart tycker jag det är roligt att blogga själv nu också, annars skulle jag inte blogga. Men det är roligare tycker jag att blogga med någon annan. Man kan också gå in på bloggen och kika om den andra som man bloggar med har skrivit något intressant blogginlägg eller någon liknande. Det är också så roligt att blogga med en av sina bästa kompisar och om samma sak som både hon och jag älskar (i detta fall hästar) 

Håller tummarna för att vi snart kan blogga tillsammans igen! ♥
 

Måste åka till Hööks

Hej! Jag och Julia har bestämt att vi ska åka till hööks någon dag, för både hon och jag har pengar på våra presentkort. Jag vill b.la köpa en väst som man kan ha på sig nu när det börjar bli varmare utomhus. För att en väst är jätte mysig och det blir knte heller för varmt. Man slipper då ha på sig en tjock jacka, då det är lite krångligt att röra på sig.
Jag ska också leta efter ett par nya ridbyxor, då jag vill ha ett par gråa.Men först vill jag köpa en väst sen ridbyxor. Så om pengarna räcker till så köper jag ridbyxor men vi får se!


Måndag morgon!

God morgon! Fy, vad trött jag är just nu... känns som om jag aldrig kommer orka en hel skol dag. Men vet att jag kommer bli piggare när jag har ätit lite frukost osv, men orkar inte just nu så tänkte blogga lite då, haha! ;) 
IDag är det första dagen i skolan och en ny vecka. Är inte så taggad, men det roliga är att på torsdag ska våran skola (dom som anmält sig) åka och åka skidor, det ska bli skit roligt! Men jag ska för första gången testa att åka snowboard! Kommer rammla hur många gånger som helst, men vill testa det sååå... why not, lixom? ;)
 
Idag efter skolan, kanske jag ska umgås med någon kompis eller bara gå hem, får se vad som händer efter skolan. Men jag har inget planerat just nu iallafall! Me vi hörs efter skolan iallfall, ska försöka äta lite fruksot nu.
 

Sista timmarna på lovet

Heeej! Japp, nu är det bara några timmar kvar på lovet, sen börjar skolan igen. Men tror nog att denna vecka kommer vara ganska lungn, för det brukar vara så. Den veckan efter lov brukar vara ganska lungn och skön osv! :D

Idag har det varit en jätte härlig dag, tycker jag! Först åkte jag o mamma in till stan och kollade efter jeans till mig, men jag hittade tyvärr inga.:( Men jag var också ganska trött så jag provade bara två, sen hade jag ingen lust längre så det får bli en annan gång. Sedan skjutsade mamma mig till Lidingö där min kompis, Julia bor. Vi satt och pratade ett bra tag först, sen lekte vi med hennes 3-åriga lillebror. Sedan tog vi upp datorn och kollade på Geordie Shore, vi båda har verkligen fasnat för det pogramet, haha! :) När klockan var vid 19.00 blev det middag, och sen kom mamma och hämtade upp mig. Och nu ligger jag ner bäddad i min säng och ska passa på att blogga lite, sen tänkte jag kolla på någon film eller något liknande. 
 
Ni får ha en fortsatt bra söndagskväll så hös vi imorrn!
 
 

Praoen

Vecka 15-16 ska jag praoa i stallet, och är hur taggad som helst! Jag fick tillbaka en lapp som jag lämnade till min ridlärer för några veckor sedan, då det står när jag börjar & slutar, vilka kläder jag ska ha med mig m.m. Jag börjar klockan 08.00 på morgonen. Sedan har jag lunch i två timmar, det är mellan 12.30-14.30. Jag slutar klockan 17.00 varje dag. Tror det kommer bli två lärorika veckor samt roliga! 
Jag nämde förut att jag ska praoa med en annan tjej, Josefine. Hon går i min paralell klass o vi är nära kompisar, så det är ett plus också att få proa i stallet, där jag älskar att vara, samt att prao med en av mina bästa kompisar!:) 
Jag hoppas på att lära känna lite nya personer i stallet också. För just nu känner jag väll inte så många. Dom i min ridgrupp är nästan dom enda, annars är det inte så många. Men jag tror nog jag kommer träffa fler personer nu när jag komer vara där varje dag i två veckor (förutom helgerna)
 
Jag har nämligen inte kunnan vara i stallet så mycket, pga skolan... Men jag ska försöka planera lite bättre, fast jag gjorde det ganska mycket förut också. Men jag vill verkligen vara mer i stallet på fritiden, och nu när det börjar bli varmt också. Då slipper man ta på sig ton av kläder för att slippa frysa, men då är det ganska jobbigt att hålla på med hästarna för man knappt kan röra sig, haha ;) Det är ett litet mål jag ska försöka uppnå nu under vår-terminen.
 
 
 

Sista dagen på lovet!

Heeej! Nu är jag tillbaka från Dalarna, men skulle gärna veljat vara kvar däruppe men skolan börjar strax så måste tillbaka hem.
 
Tänkte berätta vad som händer idag för mig:
• Jag, Jesper (storebror) & mamma ska till stan för att fika o shoppa osv!
•  Vara med Julia på eftermiddagen!
• Bara njuta dom sista timmarna av helgen, genom att att bara sitta framför tv o kolla framför en film och proppa i mig godis :)

Så ser min dag ut idag, haha! Vid 12.00 ska jag, mamma & Jesper åka in till stan o ta en fika och köpa lite kläder. Vet att jag vill ha nya jeans, så det står högt upp på min lilla "köp lista". Sen på eftermiddagen ska jag  umgås med lilla Julia, det var ett bra tag sen vi umgicks efter skolan. Så det ska bli roligt! :) 
 
 
 

I bilen påväg hem

Hej! Just nu sitter jag i bilen påväg hem från Dalarna... Men jag tänker positivt, jag kommer upp igen om ungefär en månad då vi har påsklov!
Det har varit ett toppen bra sportlov, men tycker tiden går för snabbt, haha! Men det är bara att börja förbereda sig på en ny vecka, med skola då...
När jag kommer hem ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag sätta mig o kolla på nya avsnittena av Vampire Diares för har missat två, då jag har varit i Dalarna, och sen ska jag också kolla på Pll. Men ska försöka hinna/orka blogga när jag kommer hem, annars hörs vi imorgon. Tror nog jag kommer orka blogga när jag komm3r hem, men vill inte lova något!


RSS 2.0